BERD a precizat că tranzacţia a fost lansată cu succes pe BVB joi, 12 noiembrie, după închiderea bursei. Vânzarea a generat un interes puternic din partea investitorilor interni şi internaţionali. Wood & Co a fost intermediarul ofertei. 

După această vânzare, BERD mai deţine 11,47% din acţiunile Banca Transilvania. 

'Suntem încântaţi de progresele realizate de Banca Transilvania în ultimii ani. Modelul de afaceri rezistent şi adaptabil al băncii, capacitatea sa dovedită de a face faţă dificultăţilor cu rapiditate, deschidere şi transparenţă, echipa managerială experimentată şi sprijinul important din partea acţionarilor fac din Banca Transilvania o bancă puternică şi rezistentă', a declarat directorul general al BERD, Nick Tesseyman. 'BERD rămâne încrezător în perspectivele viitoare ale Băncii Transilvania şi în capacitatea sa de a-şi întări profitabilitatea şi poziţia de piaţă. Prin reducerea participaţiei noastre ajutăm la creşterea lichidităţii acţiunilor Banca Transilvania în timp ce continuăm să sprijinim strategiei de creştere a băncii', a adăugat Nick Tesseyman. 

Anterior acestei tranzacţii, BERD deţinea o participaţie de 14,3% la Banca Transilvania şi a sprijinit întărirea bazei de capital şi extinderea activităţilor BT, care între timp a devenit a treia mare bancă din România în funcţie de active. 

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi ţări precum Turcia. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România. În 2014, România a fost a şasea ţară în topul principalilor beneficiari de investiţii BERD.

Sursa: Agerpres