Specialiștii spun că nu trebuie să ne bucurăm prea devreme de prețurile scăzute ale carburanților, pentru că această scădere a prețului petrolului poate fi o binecuvântare, dar și un blestem.
Un petrol ieftinit în modul în care s-a ieftinit în ultima perioadă trădează o economie slăbită, scriu cei de la Money CNN, care arată că în în cadrul recesiunii din 2008 prețul petrolului scăzuse, însă acest lucru nu s-a simțit deloc într-un fel pozitiv în nivelul de trai al oamenilor.
 Am scăpat de benzina care costa 6 lei! Când se va întoarce?
La începutul lunii martie, pentru prima dată prețul benzinei trecea de 6 lei, iar în lunile ce au urmat, pe măsură ce prețul petrolului a tot crescut, chiar și sortimentele mai ieftine se duceau înspre 6 lei litrul.
Tot în acele zile ne întrebam dacă până în vară vom ajunge să luăm un litru de benzină cu 8 lei sau chiar cu 10 lei.  
 
A venit vara, iar litrul de benzină s-a ieftinit, iar cifrele publicate de companii arată că, în afara unui singur sortiment, niciun carburant nu mai costă peste 6 lei.

Astfel, cel mai mare preț afișat este de la Rompetrol: 6 lei și doar un ban pentru un litru de Benzină ALTO 101. Tot la Rompetrol, cea mai scumpă motorină costă 5,72 de lei.

Cea mai scumpă benzină de la Lukoil este 5,82 lei, iar un litru din cea mai scumpă motorină este 5,6 lei.

Preţurile la benzină şi motorină vândute în reţeaua Petrom au coborât sub nivelul de 5,3 lei pe litru, la unele staţii.
Prețul benzinei a înregistrat creșteri după creșteri de la începutul anului, ajungând, pentru unele sortimente, până la aproape 6,3 lei pentru un litru.