BenQ a lansat în ţara noastră  monitoarele Eco V2400 şi V2200, care folosesc cea mai nouă tehnologie de iluminare a ecranului, tehnologia LED (light-emitting diode), fiind ideale pentru utilizatorii care ţin la economisirea energiei electrice şi protejarea mediului.

Monitoarele V2400 Full HD de 24 de inch şi V2200 de 21,5 inch reprezintă primul pas pe care BenQ îl face spre un portofoliu amplu de monitoare cu LED, având convingerea că iluminarea prin tehnologia LED va seta noi standarde în domeniul IT.

Ambele modele sunt proiectate special pentru a nu exista pierderi de lumină, oferind o rată de contrast foarte înaltă de 5.000.000:1 pentru negru intens şi alb extrem. De asemenea, tehnologia BenQ Senseye 3 Human Vision amplifică claritatea şi calitatea imaginii chiar şi în cele mai întunecate scene.

Panourile cu LED ale Seriei V Eco sunt eficiente din punct de vedere al energiei electrice şi nu conţin mercur, consumând cu aproximativ 36% mai puţin curent electric decât monitoarele tradiţionale CCFL (cold cathode fluorescent lamps). În plus, noile modele sunt mai uşoare (-14,6%) şi mai subţiri (-21,2%) decât monitoarele CCFL cu dimensiuni asemănătoare ale ecranelor, permiţând o economie a ambalajului (+56%) şi o livrare mult mai eficientă.

Monitorul V2400 este disponibil, de azi, la un preţ de 1.199 lei, iar modelul V2200 va fi distribuit în România începând cu mijlocul lunii.

SURSA: BenQ