”Ultimul trimestru din 2012 ne-a adus creșteri pe segmentul proiectoarelor cu formate XGA, WXGA și rezoluții mari HD și Full HD, unde am înregistrat creșteri între 60 și 230%. Vânzările din segmentul video-proiectoarelor short-throw s-a dublat, iar pe segmentul proiectoarelor cu luminozitate peste 3000 lumeni, creșterea a fost de peste 25%”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Performanța pe piața de proiectoare s-a remarcat în ultimul trimestru al anului când BenQ a obținut o cotă de piață de 45,5%, cu un volum cu 30% mai mare decât în T4 2011. Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât prețul mediu al produselor vândute s-a situat între 2.500 și 3.200 lei.

”Piața românească dă dovadă de maturizare prin creșterea ponderii produselor cu caracteristici tehnice îmbunătățite, iar cererea consumatorilor se îndreaptă către proiectoare cu rezoluții mai mari: WXGA pentru educație și business fiind rezoluția cea mai apropiată de cea a notebook-urilor, proiectoarele HD și FullHD pentru Home Entertainment și Home Cinema”, a adăugat Dragoș Salamac.

Anul 2012 a arătat o creștere de interes în rândul consumatorilor pentru proiectoarele cu acces LAN și wireless network, precum și pentru proiectoarele interactive și 3D Ready, 95% dintre proiectoarele livrate în România au fost 3D Ready.
În 2013 BenQ România îşi propune consolidarea poziţiei de lider pe piaţa românească de proiectoare focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potenţial în următoarea perioadă: educatie şi home entertainment in primul rând prin noile tehnologii de proiecţie bazate pe Laser şi LED.