BenQ, grup cu afaceri de 20 de miliarde de dolari anual şi peste 120.000 de angajaţi, a adus în premieră în ţara noastră noul brand premium QisDESIGN.

Bazate pe filozofia „Imagine another possibility”, noile corpuri de iluminat cu tehnologie LED sunt rezultatul îmbinării dintre inovația tehnologică și designul sofisticat. Becurile LED, încorporate în sistemele de iluminat QisDESIGN au o durată de viață de 50.000 de ore, respectiv 13 ani de utilizare zilnică pentru o durată de 10 ore. Totodată, tehnologia de iluminare LED oferă o paletă variată de culori, astfel încât, spre deosebire de becurile tradiționale, oferă mai multe opțiuni de jocuri de lumini.

Astfel de lămpi se găsesc în cele mai impresionante clădiri din lume precum Burj al Arab sau Burj Khalifa. Preţurile pleacă de la câteva sute de euro şi ajung până la căteva mii de euro. “Aceste produse nu sunt pentru cei care fac cumpărături la Dedeman sau Bricostore”, a declarat Mike Borze managing director BenQ pentru Europa Centrală şi de Est.

În ceea ce priveşte gama de proiectoare, compania a lansat atât modele pentru segmentul educaţional, de business, dar şi home entertainment echipate cu tehnologii 3D şi durată de viaţă a lămpii de 6.500 de ore. Noile monitoare sunt pentru home, office şi pro-gaming.

Cel mai nou model de gaming este RL2455HM . Acesta are o viteză uimitoare de răspuns de 1ms GTG, boxe stereo cu putere de 2 W şi două porturi HDMI pentru conectivitate şi control optim. Monitorul oferă modul Display, pentru ajustarea diagonalei display-ului de la 17" (4:3) până la 24"W (16:9) şi Smart Scaling pentru personalizarea dimensiunii imaginii.

Grupul BenQ cuprinde companii precum AU Optronics Corporation, al treilea lider mondial în producţia de paneluri LCD, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc,Airoha Technology Corporation, Copax Photonics Corporation, Darly Venture Inc,BenQ Guru Software Co. Ltd, Philips BenQ Digital Storage şi Cando Corporation.