Ambasada Olandei îşi va muta astfel sediul de pe Aleea Alexandru, nr. 20, în Hermes Business Campus – clădire construită pe o parte din terenul fostei fabrici Electronica, unde a închiriat 700 mp, potrivit companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank, intermediar al tranzacţiei alături de Management Services Bliss/Bliss Imobiliare. Ambasada Olandei se va muta în prima fază a proiectului, o cladire de 18.000 mp închiriabili, care va fi livrată în prima jumătate a anului 2014.

„Ambasadele şi corpurile diplomatice sunt un profil de client aparte, cu nevoi specifice, care se regăseau până de curând în vile istorice, însă tendinţa pe piaţa de birouri este de a migra în clădiri de ultimă generaţie. Un astfel de proiect este Hermes Business Campus, situat in zona de afaceri Dimitrie Pompeiu, subpiaţă în care rata de neocupare a scăzut de la 11% în 2012 la 5% în prima jumătate a anului 2013”, a declarat Mihai Paduroiu, senior consultant în cadrul diviziei de birouri a The Advisers / Knight Frank.

Chiar dacă Atenor nu a vrut să facă publică valoarea investiţiei necesare pentru finalizarea primei clădiri, ea se ridică la circa 25 mil. euro, în contextul în care fundaţia a costat 5 mil. euro, iar contractul cu antreprenorul general Alpine a fost semnat pentru circa 15 mil. euro, potrivit informaţiilor făcute publice de constructori. După intrarea în faliment a Alpine, locul lor a fost luat de grecii de la Octagon care s-au ocupat şi de fundaţie.

Dezvoltatorul imobiliar Atenor Group deţine un portofoliu de proiecte care totalizează aproximativ 500.000 mp şi îşi concentrează activitatea în Belgia, Marele Ducat de Luxemburg şi Ungaria. Hermes Business Campus este primul proiect al dezvoltatorului în România.