Cine mai vrea sa faca comert online in Beijing are nevoie de o aprobare speciala din partea administratiei publice locale. “Licenta de afaceri“ este necesara pentru estimare exacta a castigurilor, pe baza carora se va estima valoarea taxelor pe care locuitorii capitalei chineze le vor plati.

Wang Jing, un oficial al Administratia pentru Industrie si Comert din Beijing spune ca toate companiile si persoanele fizice care au activitati comerciale online trebuie sa comunice numele magazinului si IP-ul, pana la 1 august. In caz contrar, se vor plati amenzi intre 20.000-500.000 yuani (1.860-46.400 euro). Legea nu se aplica persoanelor fizice care fac schimburi de obiecte.

Wang Jing dclara ca decizia nu a fost luata pentru a pune vreo piedica acestui tip de comert, ci pentru a preveni activitatile ilelae si profiturile ilicite. In plus, el considera ca astfel se vor putea oferi servicii mai bune cumparatorilor. El aduce in discutie faptul ca in anul trecut, institutia pe care o reprezinta a primti 323 de plangeri referitoare la comertul online, cele mai des intalnite motive fiind livrare intarziata, calitate inferioara a produselor, produse stricate sau netrimise niciodata.

Comerciantii locali considera au gasit deja solutia sa contracareze masura administratiei: isi vor muta afacerea din Beijing.