Numele companiei Bechtel se afla in mijlocul unui scandal in ceea ce priveste constructia unei autostrazi si in alta tara din regiune. In Albania, procuratura l-a acuzat pe un fost ministru al Transporturilor de abuz in serviciu in procesul de selectare a constructorului. Lulzim Basha (in prezent ministru de Externe) este suspectat de selectarea ilegala a consortiului Bechtel-Enka pentru constructia unui segment din autostrada Durres-Kukes.

Acuzatiile sunt destul de grave, deoarece castigarea contractului de catre Bechtel-Enka pentru cea mai scumpa portiune din autostrada a cauzat bugetului de stat albanez pierderi de 114 milioane euro. Suma  este imensa pentru puterea financiara a micii tari balcanice. Fostul ministru al Transporturilor a afirmat ca este nevinovat si ca procesul care i s-a intentat este unul politic.

Ca o coincidenta, informatia vine dupa stirea de ieri din Macedonia, potrivit careia fostul premier a primit trei ani si jumatate de inchisoare pentru frauda si abuz in serviciu.

Surse: Shqip, Gazeta Shqiptare, Tema (Albania)

Citeste si: Bechtel, posibile concedieri colective la Autostrada Transilvania