Compania Naţională de Ausotrăzi şi Drumuri Naţionale din România predă amplasamentul pentru finalizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti în zona localităţii Voluntari, Ilfov. Ministerul Transporturilor a definitivat proiectul privind suplimentarea diferenței de bani între despăgubirile aprobate și raportul de evaluare pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.
Conform Proiectul de Hotarare a Guvernului privind suplimentarea pe anul 2016 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 381/2009 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti-Ploieşti”, precum şi modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 381/2009, Ministerul Transporturilor aprobă încă 108.000 lei (24.000 euro) pentru coridorul de expropriere a ultimei porțiuni de autostradă aflată în partea de Nord a Capitalei.
Conform anexei publicate în Monitorul Oficiali, 29 persoane fizice și firme se regăsesc pe lista exproprierilor pe teritoriul localității Voluntari din Județul Ilfov. Cap de listă este George Becali, care pe lângă cei 37.691 lei pentru 437 mp de teren expropiat, primește încă 2.340 lei, diferența între despăgubirile aprobate în 2009 și raportul de evaluare. Odată cu plata diferenței de 2.340 lei, George Becali primește putin peste 20 euro/mp expropiat pentru autostrada București-Ploiești.
Primarul sectorului 2 Robert Sorin Negoiţă figurează în tabelul Ministerului Transporturilor cu două suprafețe expropiate. Mai exact, Robert Sorin Negoiţă va fi expropiat de două suprafețe, teren intravilan, curți-construcții, de 178 mp. Acesta a primit puțin peste 15.000 lei în 2009, iar odată cu diferența aprobată încasează încă puțin peste 900 lei.
Alte persoane fizice expropiate sunt  Georgeta Constantinescu, Georgeta Ionescu, Mariana Cristea, Mihaela Bucur, Gabriela Vârgolici, Mihai şi Nicoleta Cârciumaru, Cristian şi Mioara Topor, Mihail Nedelcu, Miron Mihăiță și Cristina, precum și societatea Credit Europe Leasing care rămâne fără șapte suprafețe expropiate.