Probleme uriașe pentru șeful roș-albaștrilor, Gigi Becali. Acesta se află aproape de faliment. Chiar miliardarul a dat cărțile pe față.

Becali, în stare de șoc

Gigi Becali este la un pas de a dat faliment cu Steaua (actula FCSB). Milionarul a împrumutat clubul cu o sumă uriașă pe care acum nu și-o mai poate recupera. Faptul că Liga I ar putea reveni la 16 echipe l-a scos in minți pe Becali care a făcut teribilul anunț.

„După ce că nu avem bani, suntem vai capul nostru, săraci, abia ne ajung banii din drepturile tv, de unde să facem 16- 18 echipe? De unde le găsim? De unde bani?

Eu am vorbit cu contabila – 11 milioane de euro împrumutași. Dacă nu mă calific în grupele cupelor europene sau nu vând un jucător intru in faliment! Nu mai ziceți că-l vând pe Man, stai să văd banii în buzunar!

Oricum fac ce vor ei, au comitet executiv, să facă ce vor, și așa suntem săraci lipiți pământului, ne mai plimbăm pe stadioane goale,” a fost reacția lui Gigi Becali, conform DigiSport.

Răzvan Burleanu, șeful FRF a vorbit despre avantajele sistemului competițional cu 16 echipe: „FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord.

Să vă spun avantajele unui sistem cu 16 echipe. Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audiența TV, miza echipelor. S-ar păstra același sistem, play-off / play-out. Vrem ca fotbalul să devină o caracteristică relevantă a societății, iar de aici setăm și sistemul. Acest sistem play-off / play-out este un sistem bun (n.r cu 14 echipe), dar are anumite dezavantaje.

Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiționale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off și play-out. Un alt avanataj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive și existența mai multor oportunități pentru jucători și antrenori. Există și dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărțiți la 16 echipe”, a spus Răzvan Burleanu, la ProX.