Beatrice Rancea este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de spectacole de teatru şi operă, atât în ţară, cât şi în străinătate. A montat zeci de producţii, dansul reprezentând o componentă importantă a acestora. A desfăşurat o activitate prodigioasă ca balerină profesionistă până la 30 de ani, vârstă la care, în urma unui accident ce i-a afectat ireversibil genunchiul, a fost nevoită să îşi regândească traseul carierei. Nu a renunţat la scenă, ci s-a orientat spre regie şi a îmbogăţit viziunea regizorală cu perspectiva ludică şi plină de pasiune a dansului. A avut numeroase apariţii în show-uri TV de succes şi în toate contextele în care s-a manifestat, a fost evidentă dragostea pe care o poartă dansului, această forma de expresie atât de sensibila, expansivă şi, în acelasi timp, supusă disciplinei mentale şi corporale.

În prezent, Beatrice Rancea este Managerul General al Operei Naţionale din Iasi, activitate în cadrul căreia îmbină pasiunea pentru scenă, calităţile de organizator şi dorinţa de a aduce oamenilor, prin activitatea acestei instituţii de cultură, cât mai multă bucurie estetică şi spirituală.

Kanal D le pregăteşte telespectatorilor, pentru această toamnă, „Imi place dansul”, un show total, o competţtie de intensitate maximă, ce combină bucuria dansului cu frumuseţea reuşitei de a fi cel mai bun. Concurenţii işi vor demonstra calităţile artistice într-o gamă variată de stiluri de dans, iar evoluţiile lor vor fi insoţite de cele mai tari hituri ale momentului. Juraţi exigenţi vor evalua performanţa candidaţilor pe parcursul emisiunii.