Banca Comercială Română (BCR) va scădea la 1 februarie cu două puncte procentuale nivelul ratei dobânzii de referinţă fixă pentru creditele noi acordate în lei şi cu un punct procentual nivelul ratei dobânzii de referinţă variabilă pentru creditele în sold şi nou acordate în lei.

„Este o reducere a dobânzii la credite de până la patru ori mai mare decât scăderea dobânzii de politică monetară, de 0,5 puncte procentuale, efectuată recent de BNR”, a declarat, într-un comunicat, vicepreşedintele executiv corporate al BCR, Wolfgang Schoiswohl.

Noile niveluri ale dobânzii de referinţă pornesc de la 11,5% şi variază în funcţie de tipul de credit şi de scadenţă (termen scurt, mediu si lung).

„Va fi un an dificil”

„Trebuie să stimulăm cât mai mult posibil reluarea creşterii economice, atât prin reorganizarea creditelor şi scăderea dobânzilor clienţilor, cât şi prin implementarea unor soluţii şi programe
care generează creştere. Va fi un an dificil şi BCR este pregătită să finanţeze în continuare proiectele bune de afaceri dezvoltate de clienţii pe care te poti bizui”, a adăugat Schoiswohl.

Banca a înregistrat în 2009 o creştere a cotei de piaţă la creditarea pe segmentul corporate cu aproape 1,5 puncte procentuale faţă de finele anului precedent, se mai spune în comunicat.

BCR, membră a grupului austriac Erste, este cea mai mare bancă din România după nivelul activelor, care trec de 17,2 miliarde de euro. Banca are în prezent 663 de unităţi de retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) şi 48 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari.

SURSA:Mediafax