Clienții de retail ai BCR au posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor bancare, fără a mai fi nevoie de precomandă.

„Cea mai mare parte a vanzarilor de aur o reprezinta vanzarile directe la ghiseele bancii, iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput sa vanda noi monede de aur din categoria „aur de investiţii” –  KRUGERRAND – Africa de Sud şi DUCAT – Austria si din care am vandut deja cateva zeci de monede de diferite greutati”, a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

 

Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente – botezuri, nunţi, aniversari. Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranţă gravat – disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame – şi care are ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena – poziţia călăreţului şi a calului se schimbă în funcţie de unghiul din care este privit lingoul. Acest lingou special este cumpărăt pentru a fi dăruit la ocazii speciale şi poate fi transformat în bijuterie, conform unui studiu al băncii.

Serviciul de vânzare aur la ghişeele unitatilor BCR este disponibil, într-o primă fază, în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării – Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Sibiu, Timişoara, Constanţa, Oradea iar 5 unităţi sunt situate în Bucuresti.