Valoarea celor 2 tone de aur se ridică la o valoare de aproximativ 300 milioane lei.
Date fiind corecţiile importante pe care le-a suferit aurul în ultima vreme, preţul coborând la un moment dat sub 1.200 dolari/uncie, comparativ cu un maxim de peste 1.900 dolari/uncie atins în urmă cu circa 2 ani, foarte mulţi clienţi sunt în pierdere. Cu toate acestea, profilul investitorilor în aur este unul pe termen lung, ei urmărind în principal protecţia, şi nu câştigul.
BCR vinde aur fizic (aur financiar, cu o puritate de 99,99%) către clienţii săi începând cu anul  2009, metalul preţios fiind livrat sub formă de lingouri şi monede de diverse mărimi şi gramaje.
Aurul vândut este de cea mai bună calitate şi este furnizat de către Austria Mint (Monetăria statului austriac), o companie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume.

“Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor fie ca aur de investiţii fie pentru valoarea lui numismatică prin achizitionarea de monezi de aur. Tranzacţionăm lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – Filarmonica. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an“, a adaugat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.