Radiodifuzorul britanic BBC a cheltuit, în anul fiscal 2008-2009, încheiat în martie, 12 milioane de euro pentru servicii externe de consultanţă, informează Media Guardian.

Potrivit datelor corespunzătoare anului fiscal încheiat la 31 martie, a fost cheltuită pentru consultaţi, de către divizia aflată în serviciul public al BBC, suma de 12 milioane de euro. Aceasta nu include serviciile similare contractate de BBC Worldwide.

Se crede că o parte din suma menţionată a fost alocată angajării firmei de consultanţă Deloitte, care a ajutat BBC să soluţioneze o serie de chestiuni, inclusiv elaborarea propunerilor privind partajarea tehnologiei digitale şi online a BBC cu rivalii companiei.

Deşi reprezintă jumătate din cele 24 de milioane de euro cheltuite pentru acelaşi tip de servicii cu un an înainte, suma a fost o surpriză pentru personalul BBC, care a considerat-o mare în condiţiile în care se fac reduceri de costuri şi disponibilizări.

„Cheltuielile totale ale BBC pentru consultanţă, pe parcursul anului trecut, a reprezentat 0,3% din taxa de licenţă”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

SURSA: Mediafax