Judecătorul Lucy Koh din San Jose, California, a decis ca şefii celor două companii Tim Cook, Apple şi Choi Gee Sung, Samsung să se întâlnească azi şi mâine şi să ajungă la un numitor comun în disputa patentelor.

Judecătorul încearcă astfel să evite un proces cu juriu deoarece consideră că disputa este prea complexă, cu o plajă neobişnuit de largă de acuzaţii. Cei de la Apple îi acuză pe sud-coreenii că le copiază produsele, iar Samsung acuză Apple că îi încalcă mai multe patente.

Din luna aprilie a anului trecut când a fost înregistrat primul caz în San Jose, Apple şi Samsung au iniţiat nu mai puţin de 30 de procese în zece ţări diferite. Fiecare companie a încercat să blocheze vânzările celeilalte.

“Nimeni nu se aştepată ca acest caz să fie rezolvat azi sau mâine, a declarat Steven J. Henry, avocat pe probleme de proprietate intelectuală la Wolf, Greenfield & Sacks, care este implicat în litigiu. Nu cred că suntem acolo, nu într-un război atât de mare. Este un război global” a adăugat Henry.

Samsung este unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente ai Apple, ceea ce face ca situaţia să fie şi mai complicată.