PSD îşi bate joc de cei aproape 5 milioane de pensionari care primesc o pensie bazată pe contributivitate. Făcând scut în jurul Avocatului Poporului, PSD se transformă în avocatul pensiilor nesimţite.

Vom depune mâine cererea de revocare a doamnei Renate Weber şi vom încerca să generăm o majoritate. Cine nu votează revocarea doamnei Weber devine un susţinător al pensiilor nesimţite, aşa cum este cazul PSD”, precizează duminică Florin Roman, într-un comunicat.

PSD îi trădează pe pensionarii de rând

În opinia acestuia, „nu poţi să ocupi o funcţie de Avocat al Poporului şi să acţionezi împotriva voinţei poporului, care vrea tăierea pensiilor speciale”.

„PSD îi trădează pe pensionarii de rând, preferând să dea banii pensionarilor speciali. Scutul făcut în jurul Renatei Weber demonstrează foarte clar că PSD doar a mimat voinţa de rupere a frăţiei cu pensiile speciale şi că nu doreşte impozitarea acestora”, mai arată Roman.

Ce a spus purtătorul de cuvânt al PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că nu există niciun motiv întemeiat ca Renate Weber să fie demisă din funcţia de Avocat al Poporului.

„Nu există niciun motiv întemeiat ca în acest moment să fie demis Avocatul Poporului. Există o diferenţă majoră de abordare a PNL. Pe vremea când era domnul Ciorbea existau plângeri în spaţiul public că domnul Ciorbea este inactiv şi nu contestă nimic.

Acum doamna Weber îşi foloseşte această prerogativă şi iarăşi este împotriva văd a celor pe care le gândeşte PNL. Avocatul Poporului este o instituţie fundamentală a statului, o instituţie care acţionează în virtutea unei legi proprii şi în baza Constituţiei şi noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului.

Că ne plac, că nu ne plac ele se întâmplă, exact cum domnul Iohannis contestă legi importante, nu putem decât să aşteptăm să vedem cum se va pronunţa Curtea şi să mergem înainte. Orice demers care atacă instituţii fundamentale – şi domnul Orban văd că este un fan al acestui tip de demersuri – atacă CCR – atacă Avocatul Poporului, Înalta Curte – trebuie să se oprească pentru că pe fond fragilizează încrederea românilor în instituţiile fundamentale democratice”, a spus Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă.