“Reducerea CAS a fost minciuna lui Ponta. Dacă era convins că are surse de acoperire a deficitului, vă asigur că ar fi convocat sesiune extraordinară în Parlament. Nici n-ar fi fost nevoie să-i vină toți de la PSD, pentru că și alte partide au votat reducerea CAS. Dar nu a convocat sesiune extraordinară pentru că nu au bani să susțină deficitul suplimentar de 5 miliarde la bigetul de pensii”, a spus Băsescu.

Președintele a mai declarat că premierul a făcut demersuri ridicule la anumiți comisari europeni pentru a obține derogări pentru deficitul bugetar maxim. “Aceștia au râsi, pentru că nu e treaba comisarilor, ci e obiectiv Ecofin”, a mai declarat Băsescu. 

Președintele a mai criticat decizia Guvernului de a ierta companii de stat de datorii uriașe la bugetul asigurărilor sociale, în timp ce contribuabili simpli sunt sancționați chiar și pentru greșeli făcute de funcționari ai statului. A găsit mămici cărora li s-au plătit greșit indemnizații de creștere a copiilor și vine după mulți ani să le ceară banii înapoi. Dacă sunt greșelile funcționarilor, dacă cunt erori ale statului să și le asume. Este ilogic să scutesc Compania Huilei de miliarde datorii la stat, dar mă răcoresc cu o mămică căreia i-am plătit greșit mai mult.”