"Să nu pierdem investitorii pe care îi avem acum, și să ne întrebăm ce putem face în condițiile în care investițiile străine nu vor crește, și noi va trebui să fim motorul. (…)Avem investiţiile actuale, avem programele de infrastructură şi avem resursa naturală, care se află în pământ: aur, argint, cupru, care trebuie exploatate. Acolo putem crea locuri de muncă", a spus şeful statului.

El a dat ca exemplu două mari companii care au ales să investească în România şi care au creat mii de locuri de muncă pentru români. Iar fără locuri de muncă nu putem ieşi din criză.

"Pământul pentru agricultură și frumusețele țării nu le poate delocaliza nimeni. Nokia a plecat din Germania și a venit la noi. Peste 10-15 ani poate se va muta mai spre est. Renault a venit în România și poate peste 10-15 ani se va muta mai spre est", a spus preşedintele.

Nokia a deschis în urmă cu trei-patru ani o fabric la Jucu (Cluj) unde lucrează peste 2.000 de personae. Renault a preluat înainte de anul 2000 uzina Dacia de la Mioveni. Francezii au realizat investiţii majore la Piteşti şi au lansat pe piaţă mai multe modele Dacia printre care amintim Logan, Sandero şi Duster.  
Vezi mai multe pe evz.ro