Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat la B1 TV că autoritățile române ar trebui să ia măsuri mult mai radicale împotriva unei posibile epidemii de coronavirus. Una dintre măsurile pe care Băsescu le propune are în vedere transformarea școlilor în spații, unde să fie duși pacienții care prezintă simptomatologia specifică coronavirusului.

„Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Așa se și procedează, se ia varianta cea mai rea, dacă putem să-i facem față. Marea problema vor fi locurile de cazare în spitale. Putem transforma școli în locuri de dus bolnavii”, a spus Băsescu la B1 TV.

Cursele aeriene Italia-România ar putea fi suspendate?

Pe de altă parte, fostul președinte susține că ar trebui suspendat cursele aeriene Italia-România. Astfel, ar fi blocat accesul românilor din Italia, care vor să se întoarcă în țară.

„Coronavirusul va intra și în România pentru că sunt un milion de români în Italia, nu are cum să nu intre. Nu ai cum să stăpânești acest virus dacă ai circulație de oameni. Eu aș suspenda cursele aeriene Italia-România.

În Italia lucrurile sunt scăpate de sub control. Nu poate să mă convingă premierul italian că sâmbătă a dat el acte normative și doar de sâmbătă i-au apărut cazuri. Îmbolnăviri au fost mult mai multe și neanunțate și în Italia, ca și în China”, a mai spus fostul președinte.

În plus, la cum se prezintă situația actuală, Băsescu susține că răspândirea virusului va ajunge la rang de pandemie.