'Eu încă sper că este o păcăleală taxa şi că pe 1 aprilie (n.r. Guvernul) ne va anunţa că ne-a păcălit, dar dacă vorbeşte serios şi nu ne păcăleşte vor fi scumpiri', a spus Băsescu, într-un scurt interviu acordat, luni, Prima Tv.

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu a reiterat că acciza pe carburanţi nu este necesară, subliniind că Guvernul ar trebui să mai reflecteze asupra acestei taxe.

'De altfel, un Guvern care are foarte mare grijă de preţurile la energie, astfel încât de la 1 aprilie introduce o nouă taxă pe benzină şi pe motorină, care va scumpi preţul motorinei şi benzinei cu 42 de bani la fiecare litru, şi mă întreb ce ordonanţă şi ce promulgare vor mai aştepta atunci, pentru că vor fi profund afectaţi şi agricultorii, cei care fac lucrările de primăvară, şi transportatorii, şi cetăţenii care utilizează transportul public şi cei care utilizează transportul privat şi va avea şi impact pe creşterea preţurilor. Sper ca între timp să nu mai fie vreo ordonanţă de urgenţă decât una de anulare a acestui abuz împotriva economiei şi a populaţiei şi să nu mai existe o motivaţie propagandistică la Guvern precum că din cauza preşedintelui ar creşte preţurile. Eu susţin, încă o dată, că este o mare eroare introducerea unei taxe suplimentare pe benzină şi motorină', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că această taxă 'va afecta toate ramurile de activitate economică, dar şi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin creşterea preţurilor şi că în niciun caz nu se vor crea locuri de muncă'.

Şeful statului a indicat şi că acciza pe carburanţi nu este necesară, arătând că pe primele două luni ale anului s-au realizat veniturile în bugetul de stat la nivelul preconizat.

Sursa: Agerpres