Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în ceea ce priveşte capitalizarea CEC, Guvernul trebuie să acţioneze şi să nu mai aştepte decizia birocraţilor de la Bruxelles, apreciind că sistemul birocratic de la Bruxelles să mişcă prea greu, iar IMM-urile au nevoie de finanţare.

Potrivit lui Băsescu, citat de Mediafax, având în vedere că la şedinţa CSAT au participat majoritatea membrilor Guvernului, s-a discutat cu aceştia şi subiecte care nu sunt legate de Consiliu, menţionând că a recomandat Guvernului să acţioneze în vederea recapitalizării CEC şi să nu mai aştepte analiza de oportunitate din partea „birocraţilor de la Bruxelles”.

El a menţionat că, în această perioadă de criză, IMM-urile au nevoie de finanţare şi nu se mai poate aştepta pentru ca mecanismul birocratic de la CE să se pună în mişcare pentru efectuarea acelei analize.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că recapitalizarera se va face cu bani aprobaţi din buget. Băsescu a precizat că acest lucru s-a stabilit încă din lunile februarie sau martie, de când s-a aprobat bugetul.

Întrebat dacă se poate trece în acest caz peste decizia Comisiei Europene, Băsescu a ţinut să recomande ziariştilor să citească declaraţia preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, referitoare la deficitele bugetare. În acest context, Băsescu a spus că se pare că sistemele birocratice nu sunt potrivite în perioadele de criză, iar statele membre UE trebuie să-şi asume în astfel de momente luarea unor decizii de acţiune

SURSA: Mediafax