Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a instituit procedura de administrare speciala la S.C. BANEASA S.A. Voluntari, care  are ca scop stabilirea modului de administrare si gestionare, precum si a masurilor ce trebuie luate pentru accelerarea procesului de privatizare a societatii, informeaza un comunicat al Autoritatii. 

In atributiile administratorului special intra luarea unor masuri de administrare, gestionare si supraveghere financiara a societatii comerciale, notificarea tuturor creditorilor bugetari in sensul aducerii la cunostinta a instituirii procedurii de administrare speciala in perioada de privatizare, pentru conservarea integritatii patrimoniului in aceasta perioada, si  intocmirea unui program de restructurare care sa cuprinda, in perioada premergatoare anuntului de oferta, masuri privind divizari, fuziuni, vanzari de active pentru plata datoriilor societatii comerciale, disponibilizari de personal, estimarea necesarului de investitii tehnologice si de mediu ce urmeaza a fi negociat in procesul de privatizare cu cumparatorul. Totodata, intra in responsabilitatile administratorului special notificarea tuturor creditorilor bugetari in sensul aducerii la cunostinta a instituirii procedurii de administrare speciala in perioada de privatizare, pentru conservarea integritatii patrimoniului in aceasta perioada, respectarea disciplinei economico-financiare prin luarea unor masuri pentru intarirea acesteia, si depunerea documentatiei la directia de specialitate a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru notificare la Consiliul Concurentei. 

Odata cu administrarea speciala, se va instituii si procedura de supraveghere financiara a societatii comerciale.

Administrarea speciala inceteaza la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, in cazul privatizarii societatii comerciale, sau la data stabilita prin ordin al presedintelui AVAS.

Societatea comerciala BANEASA S.A. Voluntari este specializata in fabricarea de componente electronice (diode de putere, tranzistori, circuite integrate, condensatori), iar  AVAS detine un pachet de actiuni reprezentand 52,6452% din capitalul social al companiei. 

Sursa: Capital 5 Decembrie 2006