Bancpost va transforma conturile cardurilor de debit în conturi curente şi va schimba codurile IBAN ale acestora, după modificarea sistemului informatic, a anunţat, vineri, instituţia de credit.

„Din punct de vedere operaţional, clienţii vor putea utiliza contul cardului de debit emis de Bancpost ca pe un cont curent uzual şi vor putea efectua toate tipurile de tranzacţii curente, de exemplu direct debit, ordine de plată sau de schimb valutar, beneficiind totodată de avantajul descoperirii de cont”, se arată într-un comunicat al băncii.
De asemenea, Bancpost anunţă clienţii că implementarea up-gradării sistemelor va afecta conturile IBAN ale clienţilor şi de aceea vor fi deschise conturi noi, iar cardurile existente vor fi ataşate acestora.

Operaţiunea începe pe 4 octombrie

„Deschiderea de conturi noi va începe în data de 4 octombrie şi se va finaliza până la mijlocul lunii decembrie 2009. După încheierea acestui proces, clienţii vor fi nevoiţi să vină la sediul unităţilor băncii pentru a li se comunica noul cont IBAN ce le-a fost atribuit”, se precizează în comunicat.
Noile şi vechile conturi IBAN vor putea fi utilizate în paralel până la finele lunii martie 2010.
Clienţii care utilizează serviciul Fastbanking pot obţine noul cont IBAN prin această aplicaţie. În plus, toţi beneficiarii definiţi de client în aplicaţia Fastbanking vor fi actualizaţi automat cu noul cont IBAN.

Bancpost este membră a Eurobank EFG Group, cu active totale de 84,5 miliarde euro, peste 23.000 de angajaţi şi mai mult de 1.600 sucursale şi puncte de vânzare.

SURSA:Mediafax