Bancherul "dă un exemplu: astăzi, una dintre marile banci a spus unuia dintre cele mai mari companii energetice, că dorește să ridice ratele de credit până la 19%", informează Vedomosti, citată de Business Insider.

Bancherul a adăugat că economia nu poate funcționa la aceste tarife, iar pentru sectorul real, non-financiar, sectorul „non-stock exchange”, aceasta înseamnă moarte, potrivit Vedomosti.

Marți dimineață, Banca Centrală rusă au crescut ratele la 17% de la 10,5%. Bănca centrală a anunţat că decizia a fost determinată de necesitatea de a limita devalorizarea semnificativă a rublei și riscurile de inflație.

Într-o propoziție, manevra Băncii Centrale nu a dat rezultate.

Moneda rusă a scăzut la noi minime, ajungând marţi la 80 de ruble pentru un dolar și 100 de ruble la un euro. A devenit mai puternic cu 8% după majorare a ratei băncii centrale. Apoi a căzut.

"Piața de creditare interbancară a murit astăzi, a spus bancherul, care a adăugat:" Primul lucru de dimineață, toată lumea a închis – nu poți da bani oricui acum”, scrie Vedomosti.

"Portofoliul nostru federal de obligaţiuni a scăzut cu marţi cu 10%, ceea ce a şters în mare parte profiturile noastre de-a lungul anului", a mai spus bancherul în cauză pentru Vedomosti

Vedomosti este o publicatie de afaceri în limbă rusă, un joint-venture între Dow Jones, Financial Times și editura Sanoma Independent Media.