Banca Românească va reduce, marţi, dobânzile aferente depozitelor la termen cu 0,75 puncte procentuale pentru cele constituite în lei, la maxim 11,25%, şi cu 0,25 puncte pentru economiile în euro, la 4,75%, cu dobânda plătită la scadenţă în ambele cazuri, reiese din datele instituţiei de credit.

Dobânzile acordate la depozitele constituite în dolari cu plata la scadenţă se vor diminua cu 0,25 puncte procentuale, noile valori situându-se între 2,25% şi 3% pe an, în timp ce bonificaţiile pentru depozitele în lire sterline se vor reduce cu 0,5 puncte, la cel mult 3%.

În cazul economiilor în franci elveţieni, banca micşorează dobânzile cu 0,25 puncte procentuale, până la 1,5%, în funcţie de scadenţa depozitului.

Dobânzile pentru depozitele la termen, cu plata lunară a bonificaţiei, se vor diminua cu 0,75 puncte procentuale pentru lei, la cel mult 9,75%, şi cu 0,25 puncte pentru euro, la 3,75% pe an.

Pentru contul flexibil în lei, euro şi dolari, instituţia de credit nu va modifica nivelul dobânzilor, se arată într-un comunicat al Băncii Româneşti.

La fel şi pentru persoanele fizice, şi pentru persoanele juridice

Noile niveluri ale dobânzii sunt valabile atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, fiind diferită doar suma minimă depusă la constituirea depozitului. Astfel, pentru cele cu plata la scadenţă, persoanele fizice trebuie să depună minim 500 de lei sau 150 de euro, iar companiile – minim 1.000 de lei sau 500 de euro.

Depozitul cu plata lunară a dobânzii este destinat doar persoanelor fizice, suma minimă necesară fiind de 1.500 de lei sau 500 de euro.