În urma unei scurte treceri în revistă a declarațiilor de avere, BCR se pare că este banca în care șefii BNR au cea mai mare încredere, în sensul că în această bancă majoritate au conturi sau depozite.
Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, are marea majoritate a banilor depozitați la BCR și ING. Facem abstracție de cei aproximativ 3.000 de lei de la Citibank. Cel mai mare cont în lei este la BCR, aproximativ jumătate de milion de lei, iar cel mai mare cont în euro este, de asemenea, la BCR.

Viceguvernatorul Bogdan Olteanu depozite și conturi în două bănci: Bancpost și BRD. La prima dintre ele, Olteanu are aproape un milion de lei în timp ce la BRD deține aproximativ 50.000 de euro.

Viceguvernatorul Cristian Popa deține sume la ING, Bancpost, Unicredit și BCR, aceasta din urma având cel mai mare depozit al viceguvernatorului, de peste 10.000 de dolari americani.

Marin Dinu, membru în Consiliul de Administrație al BNR, are deschis un cont curent unde are 62.000 de lei la BCR.

Nicolae Dănilă, un alt membru al CA al BNR care este și cel mai bogat bancher român și a cărui avere am prezentat-o pe larg aici, are cea mai mare parte a banilor în monedă națională la BCR, unde a ocupat funcția  de președinte executiv. Cu toate acestea, Dănilă are un cont de 4,4 milioane de euro la Banca Transilvania.

Virgiliu Stoenescu, membru în CA, lucrează tot cu BCR când vine vorba de conturi, cea mai mare sumă declarată de acesta fiind de 20.000 de lei pe un card de debit emis de BCR.

Nagy Agnes nu pare să-și țină banii în bănci. Singurele contacte declarate cu instituții de credit sunt o limită de credit de 15.000 de lei la Bancpost și o asigurare la Alico.

Napoleon Pop este singurul bancher de la vârful BNR care lucrează cu CEC Bank, unde are 110.000 lei. Dar cea mai mare parte a banilor acestuia sunt tot la BCR, respectiv Bancpost.

 Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a mărturisit pentru gândul.info că decizia ANI a luat prin surprindere conducerea băncii centrale şi că, pentru populaţie, dezvăluirea instituţiilor de credit unde îşi ţin banii executivii BNR "poate să inducă tentaţii care să denatureze concurenţa în sistemul bancar".

 "ANI ne-a surprins cu o premieră: afişarea băncilor în care îşi depun economiile executivii din BNR, în vârf cu guvernatorul. Desigur, pentru averea guvernatorului, căci despre declaraţia de avere este vorba, nu are nici o relevanţă unde îşi plasează banii economisiţi. Dar pentru public acest fapt poate să inducă tentaţii care să denatureze concurenţa în sistemul bancar",  a declarat pentru gândul consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.