Potrivit BBC, specialiștii Băncii Angliei consideră că acesta este un ”scenariu rezonabil”, chiar dacă nu există o înțelegere în domeniul financiar în negocierile despre Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Numărul de locuri de muncă s-ar putea schimba în funcție de relația comercială post-Brexit a Mării Britanii cu UE, dar banca încă așteaptă pierderi substanțiale de locuri de muncă.

 De asemenea, multe locuri de muncă din domeniul bancar se vor muta în celelate centre financiare ale Europei, precum Paris sau Frankfurt, iar băncile britanice ar putea pierde anumite drepturi speciale în țările membre UE. 

Banca Angliei a cerut băncilor și altor instituții financiare, cum ar fi fondurile speculative, să le furnizeze planuri de urgență în cazul unor negocieri dure ale Mării Britanii cu UE în conformitate cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului – ceea ce unii au calificat drept "Brexit dur".

Acest lucru ar însemna că băncile din Marea Britanie vor pierde drepturi de desfășurare a activității în întreaga Uniune Europeană.

Au fost realizate mai multe studii privind potențialul impact al locurilor de muncă după Brexit, astfel, un sondaj efectuat de mai mult de 100 de firme de finanțare de la Reuters, a sugerat că numărul pierderilor de locuri de muncă ar fi sub 10.000 în "câțiva ani" după Brexit.

Instituția Bruegel de la Bruxelles, a declarat că, în timp, 30.000 de locuri de muncă ar putea să se mute pe continent sau să se piardă, pe măsură ce sectorul financiar din Londra se micșorează.

Raportul lui Oliver Wyman, consultant în management, a susținut, de asemenea, că ar putea exista oportunități după Brexit, cum ar fi dezvoltarea de servicii financiare personalizate pentru economiile de piață emergente din Orientul Mijlociu și Asia, inclusiv China și India.

Chiar dacă vor pierde 75.000 de locuri de muncă, Londra ar rămâne în continuare cel mai mare centru financiar din Europa, cu peste un milion de persoane angajate în servicii financiare în capitală și în restul Marii Britanii.