„A treia zi de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019 este în plină desfăşurare în Australia, Asia, Europa şi Africa. Cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019 se desfăşoară în 776 secţii de votare din Australia, Asia, Europa şi Africa. La ora 10.00, ora României, 380.314 de cetăţeni români îşi exercitaseră dreptul la vot în străinătate, la secţia de votare. Al doilea tur de scrutin s-a încheiat deja în Noua Zeelandă, la ora locală 21.00”, este precizarea MAE legată de voturile din Diaspora.

Legat de acest lucru, jurnalistul de la Antena 3, Mircea Badea, a reacționat în mod dur pe pagina sa de Facebook.    „Ce misto ca voteaza unii din Noua Zeelanda (!!!!!!!!) sa-mi influenteze mie viata in Romania”, este scris în postarea acestuia.

De asemenea, în urma unei postări făcute de deputatul USR, Cătălin Drulă, se pot observa primele rezultate ale numărătorii paralele făcute de USR-PLUS în diaspora. Conform cifrelor prezentate de USR-PLUS, Klaus Iohannis a câștigat cu peste 90%.

„Primele rezultate numărătoare paralelă USR PLUS

Auckland, Noua Zeelandă: Iohannis 185 voturi, Dăncilă 20 voturi

Sidney, Australia: Iohannis 335 voturi, Dăncilă 25 voturi”, a relatat Cătălin Drulă, pe Facebook.