"Într-un studiu pe care l-am făcut în acest an aproximativ 95% din licitaţiile pentru achiziţii publice pentru servicii de pază au fost atribuite la preţuri care nu ar acoperi nici măcar plata salariului minim pe economie. Deci 95%, nu 15%, nu 20%, nu 30%. Cum se ajunge la această performanţă să încasezi mai puţin decât plăteşti? Sunt aplicate tot felul de scheme evazioniste, drepturile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor sunt nerespectate, angajaţii din acest domeniu lucrează program prelungit, în condiţii proaste, fără să fie plătit corespunzător şi măcar la nivelul legal. Autorităţile nu reuşesc să facă faţă acestei situaţii", a spus Gabriel Badea. 

Potrivit acestuia, mediul concurenţial al industriei de securitate în acest moment, cel puţin pe segmentul serviciilor de pază şi în special ceea ce priveşte achiziţiile publice este dominat de practici anticoncurenţiale bazate pe preţuri de ruinare care sunt favorizate de folosirea unor ilegalităţi. 

Gabriel Badea susţine că operatorii sunt toleraţi, iar autoritatea de concurenţă nu intervine. În acest domeniu lucrează aproximativ 120.000 de angajaţi.

 AGERPRES