În magazinul CafeNar al benzinăriei clienţii pot găsi ca şi în alte staţii de alimentare Socar, produsele vedetă, tradiţionale ale gastronomiei din Azerbaijan – cafeaua la nisip şi sucul de rodie, cât şi alte produse alimentare, nealimentare sau accesorii pentru maşină, se arată într-un comunicat al companiei.

Socar deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad, Sibiu, Argeş şi Bucureşti.

Socar este compania petrolieră de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale. Socar investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. 

Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania Socar Petroleum S.A. şi prin crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 36 de staţii de alimentare, fiind unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România. Până în prezent, compania a creat  aproximativ 450  de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 64 milioane de euro în România.

Grupul de companii deținut de cel mai bogat român, Ion Țiriac, și-a anunțat recent intrarea pe piața de distribuție a carburanților, prin deschiderea a patru stații în franciză. Planurile omului de afaceri este să ajungă la o rețea de 200 de stații, din care 150 vor fi stații inovatoare fără personal, iar 50 în sistem de franciză.

Conform unui comunicat remis de Țiriac Energy, divizia de energie a Grupului Țiriac, primele patru stații în franciză vor purta numele Țiriac Energy- Sincro, reprezentanții companiei anunțând că vor să ajungă la 50 de astfel de unități.

Cele patru stații finalizate sunt poziționate în Botoșani, Zalău, Șimleu-Silvaniei și în comuna Dorobanțu din județul Constanța.

În fiecare dintre cele patru stații investiția în branding s-a ridicat la valoarea de 50.000 de euro.