Compania franceză AXA, una dintre cele mai mari firme de asigurări din lume, intenţionează să îşi extindă operaţiunile în România, acţiune care face parte din strategia de extindere în Europa de Centrală şi de Est.

Potrivit lui Cyrille de Montgolfier, şeful operaţiunilor Axa din regiune, citat de Bloomberg, intrarea Axa pe piaţa românească se va face fie printr-un start up, fie printr-o achiziţie.

Anunţul liderului pieţei asigurărilor din Franţa vine la mai puţin de două săptămâni după ce o altă companie franceză de profil, respectiv Groupama şi-a lansat operaţiunile în România anunţând, totodată, că vizează poziţia de lider cu o cotă de piaţă de 25%.

Potrivit unor surse din piaţă, în urmă cu un an şi jumătate, AXA a mai avut o tentativă de a intra pe piaţa românească participând la competiţia pentru preluarea Unita. care fusese scoasă la vanzare după ce Vienna Insurance semnase acordul de preluare a diviziei de asigurari a grupului BCR (BCR Asigurari şi BCR Asigurări de Viaţă) la sfărşitul lunii martie 2008.

DETALII:
Citeşte şi Groupama vizează poziţia de lider pe piaţa asigurărilor