''Din punctul de vedere al apărării (…) totul se bazează doar pe aprecieri şi supoziţii pe care DNA le-a-luat în acest moment ca şi mijloc de probă ale altor 2 denunţători. (…) Nu ştiu ce probe au ridicat (n.r. anchetatorii de la locuinţa edilului). (…) Nu a pretins domnia sa în mod direct şi nici indirect sume de bani pentru contracte care s-au derulat în PMB sau alte foloase necuvenite (…) Evident că nici nu a primit dacă nu a pretins. Nu avea niciun motiv şi niciun raţionament logic. (…) Nu avea de-a face cu atribuirea acestor contracte sau cu câştigarea la licitaţie a acestor contracte dată fiind poziţia sa'', a declarat Mocanu.

Întrebat despre starea de sănătate a edilului, avocatul a spus că Oprescu se simte foarte obosit din punct de vedere fizic, având în vedere ''maratonul'' de peste 19 ore la care a fost supus.

''Dl Oprescu se simte foarte obosit din punct de vedere fizic având în vedere maratonul de peste 19 ore la care este supus. Se află la dispoziţia autorităţilor de aseară, orele 22,00, cu ocazia momentului în care a fost condus la DNA şi ulterior s-au emis pe numele său ordonanţa de reţinere, începând cu orele 00,30. Nu a avut timp să se odihnească întrucât a fost depozitat aici, la sediul arestului central, în jurul orelor 5,00, iar la 7,00 a fost scos şi condus la percheziţiile ce au avut loc la domiciliul domniei sale din comuna Ciolpani'', a adăugat avocatul refuzând să comenteze despre banii găsiţi de oamenii legii asupra primarului şi la locuinţa sa. AGERPRES