Avocatul a spus că noua acuzație se referă la faptul că banii din geanta care ar fi fost dată Elenei Udrea de Gheorghe Nastasia ar fi fost folosiți în campania electorală locală din 2012 de organizația PDL București.

"Este bizar să acuzi pe cineva, printr-o singură declarație, mă refer aici la Nastasia, că ar fi luat o geantă cu bani în octombrie 2012, ca să finanțeze o campanie electorală de la jumătatea anului 2012. Doamna Udrea a dat o declarație în acest sens, unde a desființat toate aceste presupuneri, care, în opinia mea, sunt mai bizare decât în cazul Nastasia (…) În opinia mea, ultimul lucru pe care l-ar fi făcut cineva, presupunând că a luat mită, nu ar fi subvenționat campania electorală a unui partid în care nu a avut nicio miză persoana respectivă", a declarat avocatul.

Marius Striblea a adăugat că aceeași acuzație de spălare de bani i-a fost adusă și lui Tudor Breazu.

Răspunzând unei întrebări, avocatul Marius Striblea a precizat că nu se pune problema ca Elena Udrea să facă denunțuri.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Procurorii anticorupție au dispus extinderea urmăririi penale a fostului ministru Elena Udrea și a lui Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de aceasta, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în dosarul "Gala Bute".

Conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2010-2011, Elena Udrea și Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naționale de Investiții (suspect în prezenta cauză), au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de această firmă în baza contractelor încheiate cu Compania Națională de Investiții.

Astfel, arată procurorii, după ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către S.C. Last Time Studio S.R.L., controlată de Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod s-au realizat 5 plăți în valoare totală de 335.486 lei. La rândul său, Ștefan Lungu îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu.

AGERPRES