În vacanţa însorită în California, la Facebook Headquarters, echipa Infoarena a vorbit cu Sheryl Sandberg (COO Facebook şi susţinătoare activă a femeilor în industria tech) şi cu Mike Schroepfer (VP pe Engineering şi coordonatorul programului Women in Engineering la Facebook). În urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia că, ţinând cont că numărul fetelor interesate de programare este semnificativ mai mare decât numărul celor care ajung să se implice activ, o soluţie viabilă ar putea fi Girls Programming Camp.
Cele şase zile de tabără vor fi încărcate cu prezentări, cursuri, discuţii deschise, exerciţii. Evenimentul este sponsorizat în întregime de Facebook şi se adresează în special studentelor din primii ani şi elevelor de liceu.
Girls Programming Camp acoperă toate cheltuielile participantelor, de la cazare şi masă până la transport (în cazul fetelor din provincie). Pe fetele interesate le aşteaptă, aşadar, o tabără gratuită de o săptămână, alături de cei mai buni profesori – studenţi medaliaţi la Olimpiadele internaţionale de informatică, cu numeroase internshipuri la companiile de prestigiu.
Mai multe date despre tabăra organizată de Facebook şi Infoarena găsiţi aici:
http://infoarena.ro/blog/girls-programming-camp-2011