Ana este operatorul virtual cu care clienţii băncii vor putea interacţiona telefonic, a anunţat Raiffeisen Bank. Soluţia de interacţiune la distanţă – Interactive Voice Response – Natural Language Understanding (IVR-NLU) – se bazează pe cea mai modernă tehnologie ce permite accesarea rapidă a informaţiilor, produselor şi serviciilor băncii, prin intermediul telefonului, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Soluţia IVR-NLU respectă cerinţele de securitate necesare tranzacţionării de fonduri, fiind uşor de utilizat de către clienţi. 

Operatorul virtual identifica motivul apelului către banca şi apoi răspunde solicitării direct sau redirecţionează clientul către operatorii din Call Center. În acest fel, un număr important de apeluri vor fi tratate în IVR-NLU, prin funcţionalităţi de self-service, conducând la reducerea duratei de interacţiune cu clientul prin telefon. 

Accesarea operatorului virtual Ana se face prin apelarea la *2000 sau la numerele +40.372.213.002/+40.213.063.002, atât din ţară, cât şi din străinătate. Exprimarea motivului apelului trebuie să fie făcută în câteva cuvinte clare, relevante, simple. De exemplu: 'Deblocare utilizator Raiffeisen Online', 'Nu pot să folosesc cardul bancar', 'Vreau să fac o reclamaţie'. 

Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 8.200 de companii.