Trebuie menționat că informarea meteo va fi valabilă de vineri ora 18:00 până sâmbătă ora 10:00. Administraţia Naţională de Meteorologie a subliniat că aria ploilor se va deplasa către estul și sud-estul teritoriului.

Va ploua moderat cantitativ

Va ploua moderat cantitativ, iar local în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. În perioade scurte sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, izolat, 30…40 l/mp, conform ANM.

Vineri, vor fi ploi și în jumătatea de vest a țării, unde izolat se vor consemna cantități de apă de 15…20 l/mp.

Sâmbătă și duminică (17 și 18 octombrie) vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va deveni rece pentru această perioadă, mai ales în vestul, centrul și nordul țării.

Vine frigul în România

România are parte numai de probleme. În plină pandemie de coronavirus, avem mari probleme și cu vremea. Meteorologii au venit cu prognoza ANM.

unt probleme foarte mari. După nici măcar o lună de toamnă adevărată, septembrie a fost mai mult lună de vară, intrăm direct în iarnă. Meteorologii anunţă variaţii termice importante în următoarele două săptămâni, dar şi ploi. Conform prognozei meteo transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) , valabilă până pe 25 octombrie, termometrele vor arăta şi un grad Celsius la munte, unde sunt aşteptate, pe creste, lapoviţă şi ninsori.

Ploile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în perioada 15-17 octombrie, iar pentru a doua jumătate a intevalului de referinţă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere din data de 22 octombrie.

Și în Transilvania va fi foarte frig. Variaţiile termice vor fi semnificative. În prima parte a intervalului vor fi maxime de 16…20 de grade şi minime de 5…9 grade. Ploile vor fi pe spaţii extinse aproape în fiecare zi din următoarele două săptămâni.

La munte, vremea va fi în intervalul 18-20 octombrie, când vor fi valori negative de temperatură pe timpul nopţilor, iar la amiază în medie 2…8 grade. În restul zilelor din interval va fi o vreme răcoroasă, specifică de altfel lunii octombrie, cu maxime de 6…13 grade şi minime de 1…6 grade. Vor fi ploi, dar şi precipitaţii mixte. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere în intervalul 16-17 octombrie, dar mult mai scăzută în restul zilelor.