Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din România. Deși acum s-ar părea că treiește o viață perfectă, lucrurile nu au stat întotdeauna așa. Vedeta a trecut prin momente tulburătoare în perioada copilăriei. 

Cântăreața a vorbid deschis despre acea perioadă sumbră a vieții sale și a mărturisit momentele în care credea că nu mai are scăpare, însă Dumnezeu a fost cel care a ajutat-o. Chiar dacă s-a născut într-o familie simplă, lucrurile au degenerat foarte rapid și au rămas fără nimic.

„Când m-am născut, tata era concentrat în armata română, iar mama, Veronica, se ocupa singură de gospodărie. Pe atunci, aveam o situaţie relativ bună, părinţii mei dispunând, pe lângă pământ, de vaci şi cai, de un magazin de mărunţişuri, în care se vindeau diverse produse, cum ar fi sarea sau chibriturile. Dar această situaţie n-a durat prea mult. O dată cu înaintarea frontului spre Bucovina, am plecat cu mama în coloana de refugiaţi. Nu împlinisem doi ani’, a povestit pentru Libertatea Sofia Vicoveanca.

Cea mai mare durere

Totodată, vedeta a mărturisit că a avut o copilărie plină de lipsuri, însă cel mai mult a durut-o să nu știe nimic despre soarta tatălui său.

„Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani.

Prin sat, oamenii îi spuneau mamei ‘refugiata’ sau ‘văduva’. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!’, a mai povestit artista.

Vândută de mamă

Povestea artistei nu se oprește aici. Sofia Vicoveanca a dezvăluit că mama sa a „vândut-o”, la sfatul unei prietene.

„Am fost vândută, părinții mei au mai avut 2 băieți care au murit. O femeie a sfătuit-o pe mama să mă vândă. Primeam pachete… conserve, biscuiți, nu știam dacă tatăl mai trăiește. Îmi dădea mama pe zi un cubuleț de ciocolată.

Îl luam și fugeam și mă ascundeam, stăteam ore în șir cu limba pe acea bucățică de ciocolată’, a povestit artista, arată BZI.