Este vorba despre cântăreaţa australiană Helen Reddy, renumită pentru imnul ei feminist „I Am Woman”. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, la Los Angeles.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de copiii ei într-un comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a artistei dedicată fanilor, informează AFP, citată de agerpres

„A fost o mamă şi o bunică grozavă şi o femeie cu adevărat extraordinară”, au precizat aceştia.

În ceea ce privește cauza decesului, cântăreaţa, care locuia în Los Angeles, fusese diagnosticată cu demenţă în anul 2015.

Cine a fost Helen Reddy

Originară din Melbourne, Helen Reddy a dobândit notorietate internaţională în 1971 cu hitul ei „I Am Woman”, care a devenit un simbol al mişcării de eliberare a femeilor.

Îndrăgita artistă s-a născut pe 25 octombrie 1941, a fost căsătorită de trei ori şi a avut doi copii.

Aceasta provenea dintr-o familie care lucra în lumea showbizului și a început să acapareze lumea muzicii încă de la o vârstă fragedă în Australia.

Cântăreaţa s-a mutat apoi în Statele Unite, unde, în anii 1970, a înregistrat o serie de hit-uri, printre care „Angie Baby” şi „Delta Dawn”, care au ajuns de trei ori în topul Billboard.

La primirea unui premiu Grammy în 1973, ea a făcut istorie feminizându-l intenţionat pe Dumnezeu, căruia i-a mulţumit, „deoarece ea face totul posibil”.