Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a comparat pandemia cu un război, în care oamenilor le este frică să își folosească armele pentru a lupta împotriva inamicului. În cazul nostru, arma este reprezentată de vaccin. Medicul spune că persoanele care ezită vaccinarea trebuie să fie convinse la timp de beneficii.

“Suntem ca într-un război.

Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul.
Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat.

Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru.

Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, în final cum şi de ce trebuie să se vaccineze.

Dacă nu facem acest lucru, acest inamic va avea mână liberă, va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă… vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării.”, a declarat Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, în cadrul evenimentului dedicat campaniei #OAMENICAMINE

Bilanțul persoanelor vaccinate, 11 noiembrie

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 noiembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 82.151;
2. Persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore: 25.289;
3. Total persoane vaccinate: 7.397.941;
4. Persoane vaccinate cu schemă completă: 6.681.072;
5. Persoane vaccinate cu doza de rapel: 1.106.455;
6. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 13.513.901

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.