Cristian Socol a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că România va intra cu siguranță în criză financiară. Potrivit lui Socol, Comisia Europeană și Guvernul validează acest lucru.

„Profeția se autoîndeplinește. Toate estimările indică decalaj recesionist pentru România în 2020 și 2021.

Atât Guvernul cât și Comisia Europeană validează că economia României va intra în decalaj recesionist în 2020 și că acesta va persista în următorii ani.

În ultima prognoză publicată de Comisia Națională de Strategie și Prognoză în nov 2019 se arată că în anul 2020 România va avea un decalaj recesionist de 0,6% din PIB potențial. Acest decalaj recesionist va persista și în 2021″, a scris Cristian Socol pe Facebook.

Criza financiară, pe cale să înceapă

Cristian Socol susține că până în 2021 dezechilibrul se va adânci la 0.4% din PIB. În plus, acesta face referire și la faptul că în momentul de față Guvernul nu are niciun plan de soluții în ceea ce privește creșterea economiei.

„Comisia Europeană arată că începând cu anul 2020 România va intra într-un decalaj recesionist. La anul acesta este cuantificat la 0,1% din PIB potențial și CE estimează că dezechilibrul se va adânci la 0,4% din PIB potențial în 2021.

Ați auzit de vreun plan de soluții pentru creșterea capacității productive a economiei românești? Vreo viziune privind creșterea producției industriale? Vreun efort de extindere a piețelor de desfacere a exporturilor României? De vreun program de dezvoltare a industriilor strategice și măsuri pentru consolidarea capitalului autohton prin dezvoltarea IMM?”, a mai scris Socol.

Este posibil ca imaginea să conţină: text