Este cea mai importantă veste pentru toţi cei care s-au vaccinat cu ambele doze. Cel mai important epidemiolog din SUA, Anthony Fauci, a dezvăluit că americanii care au imunitatea compromisă ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru Covid-19.

Anunţ pentru cei vaccinaţi

Totul se întâmplă în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăviri provocate de varianta Delta a coronavirusului este în creştere, anunţă Reuters. „Cei care sunt pacienţi cu transplant, chimioterapie pentru cancer, boli autoimune, care sunt în regim imunosupresor, aceştia sunt genul de persoane care, dacă va exista un al treilea rapel, care s-ar putea întâmpla, ar fi printre primii vulnerabili”, a spus Fauci în timpul unui interviu la CNN.

Schimbări importante pentru cei vaccinaţi

Fauci a mai spus că oficialii din domeniul sănătăţii se gândesc, de asemenea, dacă să revizuiască recomandările pentru purtarea măştii pentru americanii vaccinaţi, spunând că sunt în curs de examinare activă.

Unele studii arată că ar putea exista o imunitate în scădere la persoanele vaccinate. Fauci a declarat că oficialii din domeniul sănătăţii din SUA analizează datele pentru a stabili când ar putea fi necesari stimulatori. ”Este o situaţie dinamică. Este o situaţie în desfăşurare, evoluează ca în atâtea alte domenii ale pandemiei. Trebuie să te uiţi la date”, a spus Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

Săptămâna trecută, Ministerul israelian al Sănătăţii a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer în prevenirea infecţiilor şi a bolilor simptomatice. Dar a adăugat că vaccinul cu două doze COVID-19 dezvoltat de Pfizer cu partenerul BioNTech este în continuare extrem de eficient în prevenirea formelor de boală severe.

Scăderea eficacităţii a coincis cu răspândirea variantei Delta, acum tulpina dominantă în Israel. Israelul administrează a treia doză de vaccin persoanelor imunodeprimate, inclusiv celor care au suferit transplanturi de inimă, plămâni, rinichi sau ficat şi pacienţilor cu cancer care primesc chimioterapie.

Varianta Delta, care a fost descoperită pentru prima dată în India, creşte numărul infecţiilor în Statele Unite. Cele mai accentuate creşteri ale cazurilor de Covid-19 au loc în locuri cu rate de vaccinare mai mici. În Florida, Texas şi Missouri au avut loc 40% din toate cazurile noi la nivel naţional, cu aproximativ unul din cinci din toate cazurile noi din SUA în Florida, a declarat săptămâna trecută consilierul de la Casa Albă Jeffrey Zients.

Pfizer şi BioNTech au anunţat vineri că Statele Unite au achiziţionat încă 200 de milioane de doze de vaccin pentru a ajuta la vaccinarea pediatrică, precum şi la posibilele rapeluri.