Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, are un avertisment dur pentru români şi susţine că mortalitatea va creşte foarte mult în perioada următoare dacă nu scade rata de infectare cu virusul COVID-19. Mahler spune că „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi 24. Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, a explicat faptul că unitatea pe care o conduce este sufocată de numărul în creştere al bolnavilor de Covid 19.

Avertismentul reputatului medic

„Locurile din Secţia Covid sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienţi care ştim că vor veni, solicitaţi de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externaţi. Este o situaţie care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat şi nu mai găsim soluţii. În Secţia COVID lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea şi cu toate acestea nu ştim de unde o să găsim locuri pentru pacienţi care vin peste noapte”, a declarat, la Digi 24, Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta.

Luna decembrie, extrem de dificilă

În aceste condiţii, Mahler are un avertisment dur şi spune că în decembrie vor fi numeroase probleme din cauza epidemiei.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviţi din multe direcţii şi este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcţie pozitivă, favorabilă pentru pacienţii noştri. Vom avea nişte cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a precizat Beatrice Mahler.

Directorul Institutului Marius Nasta mai spune că despre o revenire la normalitate se poate vorbi la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care campania de vaccinare a populaţiei ar începe peste câteva luni.