Austria a înregistrat 118 decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic, în aceeaşi zi în care autorităţile sanitare naţionale au anunţat că vor lansa o campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus în ianuarie 2021, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, a confirmat marţi într-o conferinţă de presă că vaccinul va fi administrat mai întâi persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi angajaţilor din căminele de bătrâni şi că vor avea prioritate persoanele incluse în grupurile de risc şi personalul sanitar.

Populaţia generală din Austria va putea să înceapă să primească vaccinul din luna martie, iar autorităţile doresc să atingă o rată de vaccinare de peste 50%.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Austria se aşteaptă să primească 16,5 milioane de doze de vaccinuri de la mai multe companii, pentru care a fost alocată suma de 200 de milioane de euro.

Peste 700 de pacienți la terapie intensivă

Rudolf Anschober a prezentat marţi şi cele mai recente date privind decesele şi infectările cu SARS-CoV-2 din această ţară: 4.377 de noi contagieri în ultimele 24 de ore (cu 1.600 mai puţin decât marţea trecută), şi 118 morţi, cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei.

Pentru prima dată, peste 700 de pacienţi se află internaţi la terapie intensivă în Austria, deşi ritmul spitalizărilor zilnice la ATI a scăzut.

Potrivit ministrului Anschober, această stabilizare a cifrelor se datorează închiderii parţiale a activităţii economice decretată la începutul lunii noiembrie, dar care a trebuit să fie extinsă cu o izolare severă a populaţiei la începutul săptămânii trecute, după ce nu a avut loc o scădere a ritmului de infectare.

În Austria, de 22 de zile au fost închise sectorul gastronomiei şi cel al agrementului, iar în ultima săptămână au fost închise şi centrele comerciale neesenţiale. De asemenea, învăţământul se desfăşoară online şi a fost restrânsă mobilitatea, cu excepţia deplasărilor la locul de muncă, pentru a face cumpărături sau pentru plimbarea animalelor de companie.