Medicii au avertizat asupra pericolului de a dezvolta noi simptome pentru Covid-19. Mai exact, mulți medici din diferite țări susțin că pacienții care au făcut forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale.

Avertizarea vine în contextul în care s-a obserevat că mulți dintre acești pacienți prezintă în mod straniu manifestări similare.

Un exemplu este un pacient,trecut de 50 de ani, care  a fost internat în spital după ce a fost găsit confuz, agitat și incoerent, toate fiind semne ale unor schimbări neurologice drastice, informează ABC News.

În prima fază, cadrele medicale au crezut că este vorba de meningită. Nu l-au suspectat de Covid-19, pentru că bărbatul nu avea simptome respiratorii specifice. Spre suprinderea lor, însă, bărbatul a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, o procedură standard a respectivului spital, aplicată tuturor pacienților. Abia după ce bărbatul a pierdut orice legătură cu realitatea – fiind incapabil să mai spună cine este sau unde se află – a început să aibă și simptomele respiratorii comune asociate cu COVID-19.

Ulterior, pacientul a fost transferat la Terapie Intensivă pentru a fi pus pe ventilație artificială. În toată aceastăm perioadă, pacientul era încă incapabil să înțeleagă ce i se întâmplă.