‘Numărul turiştilor din România care şi-au petrecut vacanţele în Bulgaria s-a ridicat la 960.000, în 2011. Pentru anul 2012, mizăm pe creşterea numărului acestora, la peste un milion de persoane’, a afirmat Ivo Marinov.

În anul 2011, încasările din turism s-au ridicat la 3,7 miliarde euro, a adăugat acesta.

Turismul bulgăresc contribuie la PIB-ul ţării cu 11%, iar incluzând toate serviciile ce ţin de activitatea turistică – 15,6% din PIB, potrivit datelor prezentate de ministerul de resort.

‘Pieţele ţintă ale Bulgariei, din punct de vedere turistic, sunt România, Grecia, Rusia, Israel, Ţările Scandinave. Majoritatea celor care vin în Bulgaria aleg sejururile de vară. 89% din totalul turiştilor străini vin pe parcursul verii’, a menţionat oficialul bulgar.

Acesta a adăugat că obiectivul pentru anul 2012 vizează determinarea celor care tranzitează Bulgaria să rămână în ţară pentru destinaţiile turistice locale.

Bulgaria a fost inclusă de National Geographic în Topul celor 50 de destinaţii din lume ce trebuie vizitate, potrivit autorităţilor bulgare.

Bulgaria promovează vacanţe la mare, la schi, turismul religios, rural, culinar, viticol şi balneo. Deţine 38 de rezervaţii naturale, 160 de mănăstiri şi nouă obiective culturale înscrise în patrimoniul UNESCO.
SURSA: Agerpres