„C.N. Loteria Română şi S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L.(…) au semnat, în anul 2013, un contract de parteneriat (asociere în participaţie) pe termen lung în domeniul video-loteriei. Potrivit acestui contract, S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. are obligaţia de a furniza 10.000 de terminale de video-loterie (VLTs), precum şi sistemul de video-loterie asociat acestuia, iar C.N. Loteria Română are obligaţia de a pune la dispoziţia asocierii astfel create locaţii pentru amplasarea terminalelor de video-loterie. Veniturile obţinute din asociere sunt împărţite între parteneri pe baze egale (50/50). Contractul prevede şi acordarea Companiei Naţionale Loteria Română, o singură dată, a unui venit minim garantat, în sumă de 75 milioane de euro, dacă anumite condiţii sunt îndeplinite. Una dintre condiţii este aceea ca cel puţin 10.000 de terminale de video-loterie să fie instalate şi operaţionale. Din păcate, până la această dată, C.N. Loteria Română a putut pune la dispoziţie locaţii pentru amplasarea numai a aproximativ jumătate din numărul agreat de terminale de video-loterie”, se menţionează în comunicatul Novomatic. 

Potrivit sursei citate, 'contractul de asociere a fost inspectat şi analizat de mai multe autorităţi ale statului şi, până în acest moment, S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. nu are vreo informaţie referitoare la o eventuală plângere formulată împotriva acestui contract de către vreo autoritate'. 

'S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. îşi exprimă, de asemenea, convingerea că orice inspectare ulterioară va confirma deplina respectare a dispoziţiilor contractuale asumate. Din păcate, zvonuri şi informaţii false referitoare la această chestiune sunt răspândite în zona media şi din acest motiv S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. are în vedere pregătirea utilizării de mijloace legale pentru a preveni producerea unor eventuale prejudicii suplimentare viitoare', notează compania. 

Procurorii DNA au ridicat, săptămâna trecută, de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), un raport al Corpului de control al ministrului privind contracte dintre Loteria Română şi compania Novomatic. Potrivit unor surse, raportul ar semnala nereguli cu privire la anumite contracte încheiate de Loteria Română, iar documentul ar fi trebuit transmis procurorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motiv s-a derulat acţiunea DNA.

Sursa: Agerpres