Automobile Bavaria, importatorul oficial MAN, a deschis joi la Oradea, un service pentru podusele marcii, printr-o investitie ce se ridica la 800.000 de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. Constructia service-ului a fost asigurata de societatea GIG Impex care activeaza in domeniul transportului intern si international de persoane.

“Service-ul din Oradea respecta toate standardele europene. Pentru pregatirea personalului am infiintat o academie speciala la Bucuresti, acolo fiind pregatiti si specialistii din Oradea. Alegerea Oradei nu este intamplatoare, orasul fiind un punct strategic pentru societatea germana MAN, datorita situarii geografice si gradului ridicat de interes din partea companiilor multinationale”, a spus Dieter Grube, director general MAN Romania.

Potrivit comunicatului remis, noul MAN Service Oradea efectueaza reparatii pentru autocamioane si autocare, care includ motoarele si echipamentele electronice de gestiune ale acestora, cutii de viteza, ambreiaje si sasiu, sisteme de directie, suspensii si instalatii electrice, sisteme de franare, de clima sau incalzire. De asemenea in service se pot monta si verifica radiocasetofoane, trape, sisteme GPS, tahografe si limitatoare de viteza, echipamente Fill & Go.

 Societatea GIG Impex Oradea s-a infiintat in anul 1991, avand ca obiect de activitate transportul intern si international de persoane, precum si inchirierea de microbuze si autocare. Din anul 2000, MAN este marca unica pentru parcul de autovehicule al firmei. Odata cu dezvoltarea firmei, societatea si-a largit domeniul de activitate. GIG Impex a deschis in 2005 un centru service si verificari ITP pentru autocamioane si autocare, care acum s-a transformat in MAN Service Oradea.

Grupul MAN vehicule comerciale, cu sediul in München, reprezinta cea mai mare companie a grupului MAN si unul dintre principalii ofertanti de autovehicule si solutii de transport la nivel mondial. In anul fiscal 2005 compania a realizat o cifra de afaceri de 7,4 miliarde de euro prin cei aproximativ 33.400 de angajati si peste 68.200 de autocamioane vandute respectiv prin cele 6.000 de autobuze/ autocare si sasiuri.

In Romania, grupul MAN este reprezentat de Automobile Bavaria – importator oficial al marcilor MAN si NEOPLAN, cu un portofoliu de vehicule comerciale de la autosasiuri, basculante, betoniere pina la autobuze si autocare marca MAN si NEOPLAN.

Reteaua de distributie MAN cuprinde majoritatea oraselor mari din Romania: Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Oradea, Iasi , Timisoara si Piatra Neamt.

Sursa: Capital 02 Februarie 2007