Austrotherm geoBLOCK EPS este o soluție testată și implementată cu succes de specialiștii Austrotherm în numeroase aplicații: construcții civile și industriale dar și în infrastructura rutieră. Blocurile de polistiren expandat Austrotherm au ca principale avantaje un raport rezistență/ densitate ridicat, stabilitatea dimensională, precum și absorbția redusă a apei.

Calitățile principale fizico-mecanice sunt: greutatea volumică foarte redusă, rezistență/stabilitate din punct de vedere chimic în condiții normale, compresiune bună, rezistență la încovoiere și rezistență la forfecare corespunzătoare pentru construcțiile inginerești, absorție redusă de apă, carcateristici confirmate de Prof. Dr. Ing. Anton Chirica, profesor la UTCB.

În ceea ce privește oportunitatea lansării acestui produs în țara noastră, Roxana Ghioca, Director Comercial Austrotherm România, a declarat: „Conceptul geoBLOCK este nou pentru România, însă în alte țări  precum Norvegia, Suedia, SUA, Japonia, se utilizează cu succes de peste 50 de ani. Polistirenul expandat de înaltă densitate Austrotherm geoBLOCK surprinde într-un mod creativ și util economic dar și din punct de vedere al timpilor scurți de execuție, un produs versatil utilizat în aplicații de inginerie geotehnică.”

Piața producătorilor de polistiren din România este pregătită să susțină și această nouă utilizare a produsului, capacitățile de producție putând fi gestionate astfel încât produsul să ajungă în timp scurt la astfel de lucrări.

Pe de altă parte, conform directorului general Austrotherm România, Laurențiu Istrate, „soluția tehnică propusă cu Austrotherm geoBLOCK va fi benefică pentru ambele părți, furnizor și beneficiar. Pentru Austrotherm va deschide o nouă piață în infrastructura rutieră și nu numai, prin dezvoltarea de noi parteneriate cu firme din acest domeniu. Pentru beneficiar va fi o nouă provocare, folosirea acestui material urmând să aducă avantaje evidente în viteza de execuție, reducerea impactului în poluarea zonei, evitarea tasărilor și nu în ultimul rând reducerea de costuri.”

…..

Austrotherm România face parte din grupul austriac Schmid-Industrie-Holding și deține în prezent 18 fabrici de polistiren în 11 țări în Europa Centrală și de Est. Având la bază tehnologia și calitatea austriacă, Austrotherm Com SRL, deține în România trei fabrici de polistiren expandat cu capacitatea de peste 900.000 de mc anual și o linie de polistiren extrudat, cu o capacitatea anuală de producție de 150.000 m³, declară Dan Cașcaval, Marketing Manager Austrotherm.

Mai multe informatii despre acest produs si evenimentul de lansare gasiti AICI