Între voestalpine Rotec și Barum Technik există o relație de cooperare de opt ani încoace. Toate tuburile pentru dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranță care sunt fabricate la Krieglach sunt vopsite în câmp electrostatic prin cataforeză la Barum. În ultimii ani, volumul prelucrat s-a situat la o valoare de peste 220 de milioane de componente tubulare.

Barum Technik a obținut anul trecut o cifră de afaceri de circa 4,7 mil. euro și un profit de circa 660.000 euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice. 

Odată cu noua filială din România și noua locație din Mexic, Grupul voestalpine Rotec se extinde la un număr de nouă societăți cu aproximativ 1.500 de angajați în 12 locații de producție.

Austriecii de la voestalpine sunt prezenți în România cu șapte firme. În Arad, compania deține voestalpine Automotive Components, în Brăila este prezentă prin divizia de ingineria metalului voestalpine Bohler Welding și cu voestalpine VAE Apcarom. În Giurgiu, compania are divizia de oțel prin voestalpine Steel Service Center și voestalpine Romania. În Măgurele, austriecii au divizia de metale de înaltă precizie prin firma Bohler Uddeholm Romania.